Уряд прийняв рішення щодо скасування зайвих адміністративних бар’єрів та процедур.

18 липня 2018 року Уряд прийняв розпорядження № 505-р, яким передбачається скасування та перегляд актів на їх відповідність законодавству, якими регулюються окремі види господарської діяльності (природоохоронна сфера, містобудівне законодавство, посередництво у працевлаштуванні, туристичні послуги, космічна діяльність та низка інших сфер).

Уряд прийняв рішення щодо скасування зайвих адміністративних бар’єрів та процедур.

Крім того, КМУ рекомендує Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, переглянути власні нормативно-правові акти за переліком згідно з додатком 4 та привести їх у відповідність із Законами України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

До цього Переліку увійшли:

— рішення НКРЗ від 1 червня 2007 р. № 769 «Про затвердження Положення про державне регулювання номерного ресурсу телекомунікаційної мережі загального користування України»;

— рішення НКРЗІ від 1 листопада 2012 р. № 559 «Про затвердження Порядку надання висновків щодо електромагнітної сумісності та дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв».