Нарешті запрацює «Електронний Уряд»?

07.11.2017 набрала чинність стаття 10 Закону України «Про електронні довірчі послуги» (№ 2155-VIII), прийнятий 5 жовтня 2017 року, при цьому сам Закон набирає чинності через рік з дня його опублікування, тобто 07.11.2018.

Нарешті запрацює «Електронний Уряд»?

Стаття 10 Закону визначає повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері інформатизації, електронного урядування, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, розвитку інформаційного участь у розробленні норм, стандартів у сфері електронної ідентифікації;

встановлення вимог до засобів електронної ідентифікації, рівнів довіри до засобів електронної ідентифікації для їх використання у сфері електронного урядування;

здійснення інших повноважень у сфері електронної ідентифікації, визначених законом.

І хоча пройшло всього 8 місяців,

11 липня 2018 року постановою № 540 внесено зміни до Положення про Державне агентство з питань електронного урядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 492.

Зокрема, на Агентство додатково покладаються завдання щодо здійснення заходів з впровадження електронної системи ідентифікації, створення та забезпечення функціонування єдиного веб-порталу електронного урядування.

Цікаво, з якою швидкістю повинні працювати держслужбовці для реалізації поставлених Законом та Урядом завдань? І коли запрацює «Електронний Уряд» ?

ЗМІНИ ДО ПОЛОЖЕННЯ:

[attachment=63]