США вигідна перемога України і поразка рф — Борис Беспалий

«США допомагають Українській державі з відновленням Незалежності. Зараз поміч дуже зросла, бо зросли й потреби. Причому наші потреби зросли більше як їхня поміч. Яка плідно допомагає нам триматись, і менш плідно — переломити ситуацію», — український політик Борис Беспалий.

США вигідна перемога України і поразка рф - Борис Беспалий
США вигідна перемога України і поразка рф - Борис Беспалий

Сьогодні в I-ua.tv український політик Борис Беспалий розказав про те, чому і кому нині вигідна поразка рф, а також про активну допомогу США Україні.

США вигідна перемога України і поразка рф

«Моральний чинник. Трішки банально й патетично, та понад століття (від вступу у Першу світову в 1917-му) Америка захищає світові демократичні і моральні цінності. Відіграє глобальну роль — є суб’єктом Геополітики. А наша перемога над росіянами — це перемога Світла над Темрявою. Світ не благодійне товариство. Світ жорсткий, егоїстичний і конкурентний, розділений на геополітичні сфери впливу. Є три суб’єкти геополітики: Китай, РФ (Русский мир), США (Захід, орієнтовно коло Рамштайну), а також Третій світ — не приєднані країни, за які йде боротьба. Україна, Грузія, Молдова, у «сірій зоні» між Заходом та «Русским миром». Росія — тягне нас в «Русский мир», Україна рветься на Захід, рівнодійна Заходу — нейтральна (є наші лобісти, є російські, є — нейтрали). Сполученим Штатам вигідно, аби файна Україна долучилась до Заходу.

«Острах російської перемоги. Більшість людей і територій й досі під диктатурами. Вони цивілізаційна загроза. Перемога України = Поразка Росії, зменшення загрози світові.»

У США достатньо ресурсів аби зупинити рф, чому вони досі цього не зробили?

«Проросійська п’ята колона (на відміну від ЄС) у Штатах на геополітику не впливає. Білому Дому визначатись не заважає, його політика — це його власний вибір:

  1. Відповідальність перед світом. Президент Байден, Білий Дім постійно підкреслюють двоїстість цілі: 1) захист України; 2) Недопущення ескалації (світової війни, або ядерної катастрофи).

Як на мене, обережність Байдена гіпертрофована, крім ядерного, Росія глобальних ресурсів немає. І ядерка вже задіяна, в частині шантажу. Росіян просто слід попередити (мабуть це зроблено), що якщо застосує ядерну зброю, тут їй кінець (асиметричні «погрози», — стимули, а не гальма). Інші російські загрози — блеф.

  1. Ілюзії. Мовляв, Росія без і після Путіна, стане нормальною країною, росіяни — не повинні «надмірно страждати». Тут — двійка з Історії. Від Івана Калити Московія, Росія — не мінялась: поглинання суміжних територій, Альфа і Омега їхньої політики — національна ідея росіян. Це не Путін такий — це така Росія.

Світу без Росії (ізольованої чи розділеної), вони не мислять, на співпрацю з нею сподіваються. Звідси, їхня двоїстість, нелогічність, непослідовність.

  1. США не беруть прямої участі у війні, а, як відомо, щоб зупинити процес непрямими дотичними методами, сили треба докласти більше. Через це, а може й надмірну самовпевненість, Штати, Захід хибно недооцінюють зусилля потрібні для зупинення росії. Сподіваються зупинити її «необхідним мінімумом», тоді як їм треба задіяти увесь ресурс. Це та ж пастка, куди росія вляпалась відносно нас: мовляв, однією лівою розмажемо", наголошує Борис Беспалий.

США дуже обережні з допомогою Україні і з санкціями до рф

«Санкції до РФ — різновид допомоги Україні. Тож причини відносно слабких санкцій ті ж, що й недостатньої прямої помочі — надмірна обережність, ілюзії як щодо «цивілізованості» росії, так і щодо впливу на неї санкції. Незручностями її не дістати. «Що німцю — смерть, росіянину — в радість» (їхня приказка).

У внутрішньо американських розкладах Дж Байден не яструб. Саме він був віце-президентом, і куратором українського напрямку в адміністрації Обами у 2014-му, коли, даруйте за відвертість, вони злили Крим і ОРДЛО. Може побоюється, що переможена росія остаточно зірветься з котушок. Є в Штатах, й інша, більш рішуча позиція: Росію — в стійло. Байден з нею теж рахується. Схоже, справі помочі Україні, він не ведучий — відомий. І ще — Західна розслабленість комфортом (як перед кінцем Риму), санкції ж б’ють не лише підсанкційних. Та суть у тому, що втрати Заходу від санкцій разові, росіян -постійні" , — додає експерт.

Вплив США на Україну.

«Весь світ під її впливом, вона ж провідний суб’єкт геополітики! Вужче: чи знаходиться Україна під зовнішнім управлінням, зокрема Америки? Ні. Вплив США істотний, але зовнішнього управління немає. Дехто вважає інакше. Нададуть аргументи, будемо дискутувати. Незалежна Україна під зовнішнє управління потрапила лише раз, коли президента Кучму росіяни підчепили „плівками Мельниченка“, і приставили „смотрящего“ Медведчука», — говорить український політик Борис Беспалий.

Військова допомога і підтримка США, що це означає для Путіна?

«Позиція США послідовна й однозначна: Незалежна Україна у кордонах-1991. Що в сучасних реаліях, означає нашу перемогу. І доки Україна за це боротиметься, доти Штати нам помагатимуть. Та як сказала В. Нулланд: «Вірно і зворотне» — якщо Україна задовольниться меншим, Америка — теж. Інакше: вона допомагатиме нам досягти того, чого самі хочемо.

«М'яч на нашій стороні. Попри різні слова, офіційної позиції, Доктрини Перемоги українська влада не виголосила. Поки що, єдиним офіційним баченням умов закінчення війни є Стамбульські пропозиції, передані росіянам 29 березня, підтверджені Указом Президента за № 211.2022. Моє особисте бачення Перемоги включає: виведення всіх російських вояків з України в кордонах-1991, припинення вогню, повернення всіх депортованих та полонених.» — Борис Беспалий.

Ленд-ліз стартує 1 жовтня і практично знімає технічні бар’єри матеріальної, зокрема збройної, помочі. Білому Дому лишилось подолати залишки психологічного бар’єру у наданні нам сучасної зброї без обмежень.

«Та зняти обмеження щодо застосування їхньої зброї винятково в Україні. Це — не „Війна в Україні“! Це — війна Росії проти України. Вибірковий, пакетний принцип санкцій явно недостатній, до замирення росію не спонукає. Потрібні тотальні санкції. Повне ембарго, виведення капіталу, викидання усього російського, окрім дипломатів. СВІТ БЕЗ РОСІЇ!», — підсумував український політик.