Африка загострює шизофренію путіна

Куди подінуться «друзі» путіна?

Африка загострює шизофренію путіна

Учора пізно ввечері президент рф «потужно» завершив саміт Росія-Африка. «Несло» путіна не по-дитячому. Лише вдумайтесь в те, що він сказав в своїй промові:

«Нам сьогодні кажуть, що ми порушуємо Статут Організації Об'єднаних Націй. Женевську Конвенцію. Я так не вважаю. Навпаки, я впевнений, що ми діяли у повній відповідності до Статуту ООН. Захід розпочав війну в Україні. Саме так все і було і заперечувати це неможливо. Ми зі свого боку зробили все, щоб урегулювати цю кризу мирним шляхом. Жодних порушень Статуту ООН тут немає!»

Думаю, цей текст багато що пояснює. Наприклад, чому ключові африканські лідери прийняли запрошення Саудівської Аравії взяти участь у переговорах 30 країн Джидди 5 і 6 серпня. Переговори відбудуться, звичайно, без росії і будуть присвячені врегулюванню ситуації в Україні.

Цей текст пояснює, чому Сі Цзіньпін скоротив на третину свій офіційний візит до Москви і після кількох багатогодинних переговорів із путіним несподівано для всіх раптом відлетів додому до Китаю за добу до його закінчення.

Цей текст пояснює конфліктні відносини путіна і Ердогана. «Ножі в спину Путіна»: Повернення командирів «Азова». Бачення майбутнього України в НАТО. Вимога продовжити зернову угоду. Визнання Швеції у НАТО. Потім — відмова Путіна від зернової угоди з бомбардуванням одеського порту; небажання говорити з Ердоганом, а вчора, за словами Путіна, горезвісний «газовий хаб» у Туреччині — це просто електронний торговий майданчик, а не фізичний газ, який надходитиме до Туреччини.

Здавалося б, чого раптом?

Його промова пояснює несподіване прозріння Ірану в особі глави свого МЗС Хоссейн Амір Абдоллахіяна, який закликав росію поважати територіальну цілісність України. «Ми віримо в територіальну цілісність кожної країни, включаючи Україну, яка має бути головним пріоритетом усіх країн на основі міжнародного права», — сказав він, додавши, що Тегеран наполягає на необхідності припинити війну «шляхом політичного діалогу».

Якось дивно починають відвалюватись старі «друзі» путіна. У чому ж справа? У чому таємна сила текстів та промов путіна?

Все дуже просто. Кожен глава держави, поспілкувавшись із путіним, послухавши його, розуміє, що має справу з психічно хворою людиною з якою в унісон живе практично все російське суспільство.