Модернізація економіки це модернізація України

Україні щоб встати на шлях відновлення (відродження) економіки потрібно терміново міняти в першу чергу економічну модель. І на зараз цей економічний ринковий механізм є! Його розробили науковці-розробники НАН України.

Модернізація економіки це модернізація України

Назва його дуже проста — Єдина державна система моніторингу, виробництва, постачання транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси и комунальні послуги (Далі проект ЄДСМ). Навіть вже четвертий раз проект Закону зареєстрований у Верховній Раді України — № 3359.

Модернізацію запустити в Україні не можливо без створення основи (фундаменту). Проект ЄДСМ і є ця основа, яка дасть можливість створити сучасну модель, яка буде керувати економікою країни.

Поняття «модернізація» в Вікіпедії означає (від англ. modern) сучасний, передовий, оновлений. А що це означає? Це означає, що необхідно економічну модель країни привести у відповідність з новими вимогами часу, під ці вимоги повинні бути розроблені певні норми і технічні умови. І головне це вимірювання — показники якості.

На сьогодні розрізняють три види модернізації а) внутрішній розвиток країн Західної Європи та Північної Америки, які відносять до європейського Нового часу; б) наздоганяльна модернізація, це коли країни не належать до групи «а» прагнуть їх наздогнати; в) третій вид, це країни які модернізацію взяли як постійний процес. Модернізація здійснюється на постійній основі за допомогою проведення реформ і інновацій.

Україна повинна вибрати свій шлях модернізації економіки, який буде сильно відрізнятися від вищевказаних двох видів модернізації, так як дуже багато втрачено часу. І якщо ми не хочемо остаточно перетворитися в чиюсь колонію, сировинну базу або просто дати комусь можливість розділити нашу територію, то ми терміново і невідкладно повинні вжити заходів і почути наших вчених.

Як відомо справжня наука завжди за народ. І зараз нас врятує не політика, а наука. Адже економіка така ж наука як фізика, не знаючи законів фізики не можливо побудувати корабель, який подолає земне тяжіння.

Зараз, як відомо, між країнами йде боротьба інтелектів, ми повинні поміняти підхід революції на підхід, як управляти економікою країни в інтересах народу. Тільки тут є шанс на перемогу. В Україні сьогодні працює система процентного кредиту. Це дуже нестійка модель економічного розвитку, вона обов’язково здметься. І для виведення з економічного колапсу потрібна тільки практичне вирішення проблеми. Наука — тільки вона допоможе країні !!! Все що зараз відбувається в Україні це далеко не випадковість або підступи якихось ворогів, це все дуже закономірно. Політика тих хто зараз при владі це придушення свобод і дика експлуатація людей, неконтрольоване споживання ресурсів. Не будемо змінювати цю систему, значить в прямому і переносному сенсі йти ця стара система буде ще з більшою кров’ю і витратами !!!

Чому зараз по телевізору ми бачимо як політики і чиновники постійно розмовляють на монетарній мові. Монетарна мов — коли перекладають з кишені в кишеню гроші, яких вже практично немає. Це відбувається тому, що вони не розрізняють фінансистів від економістів.

Економіст відповідає за організацію і управління виробництвом (основного, допоміжного). А фінансист відповідає тільки за те щоб зібрати доходи, розподілити або перерозподілити їх. Як бачимо, це абсолютно дві різні спеціальності і займаються вони різною роботою. Економіка завжди і всюди є первинною, фінанси вторинні. Що будуть збирати і перерозподіляти фінансисти, якщо немає економіки її організації і управління в країні? Якщо економіст займається організацією і управлінням на благо людей, то його допоміжним помічником будуть фінанси, а не навпаки !!!

Підтвердження одне, що коли зруйнували економіку, то фінанси пішли співати романси. Коли владу не цікавить внутрішній розвиток та управління економікою, крім сировинного виробництва, всіх почало цікавити де можна швидко взяти гроші. Такий підхід призвів до повної деградації економіки. І тепер ми дожилися до того що наш уряд точно не знає скільки воно збере доходів, а витрати є і вони ростуть. Тому швидкий вихід, який бачить уряд це збільшення оподаткування, посилення штрафних санкцій, це рятує, але не вдосконалить саму систему, а тільки посилює і не дає поштовх до розвитку. Ми з вами бачимо, що немає економічного стрижня. А фінанси всього на всього показують джерела формування доходів куди вони витрачаються і більше нічого вони не можуть показати, тому що це всього лише інструмент в економіці будь-якої країни.

Економічний стрижень повинен конструюватись в тому напрямку, в якому ми хочемо рухатися. Так ось проект ЄДСМ — це і є економічний стрижень. Цей проект розраховує траєкторію руху і підпорядковує повністю фінанси країни, робить моніторинг видобування, виробництва, транспортування та споживання енергоносіїв та комунальних послуг, здійснює контроль за всім. І тільки тоді можна буде розмовляти про формування грошово-кредитної політика країни. Найголовніше, що цей механізм буде працювати на благо людей. А ми 29 років живемо в режимі хаосу: купи-продай, при цьому маніпулюємо свідомістю громадян і ось приклад: Держава в смартфоні — удосконалення документообігу, яка не має ніякого відношення до ефективності економіки, а зробить несуттєву оптимізацію витрат на адміністративні послуги держави. Але здійснити адміністративні послуги та соціальний захист держава не може, немає грошей, так як економіка в колапсі.

Проект ЄДСМ вирішить ще одну проблему це надходження реальних інвестицій в реальний сектор економіки. Нам брешуть, коли говорять що, інвестиції є, може і є, але в незначній мірі. Та й вони стають фіктивними інвестиціями у вигляді акцій або облігацій. Все це «живе» в країні якимось своїм життям при цьому не має ні якого відношення до суспільного виробництва. Так ось перед тим як Україна стала незалежною відсоток інвестицій в національному продукті був приблизно 20% і до цього рівня він ріс дуже довго та повільно, так як це дуже кропітка праця мільйонів людей в країні.

А зараз з цими фіктивними інвестиціями країна деградує дуже швидко і тому вже кожен громадянин відчуває на собі економічну кризу.

Тому дуже важливо впроваджувати в Україні проект ЄДСМ — Єдина державна система моніторингу, виробництва, постачання транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси и комунальні послуги, так як це дасть можливість розвитку будь-якого виробництва в інтересах людей. Забезпечить зростання необхідного валового доходу в країні. Впроваджуючи проект ЄДСМ в Україні знімемо соціальну напругу, перезапустимо економіку і на кінець нагодуємо старих і будемо лікувати хворих. І саме головне у вчених такий потенціал і можливості закладені в цьому проекти, що після початку його впровадження, економіка не просто стане керованою та ефективною, нашу країну вже ніхто не наздожене.