рф виділила мільярди, щоб очорнити національних лідерів Бандеру та Шухевича — Степан Хмара

Проте саме завдяки цій війні правду про національних героїв України Степана Бандеру та Романа Шухевича сприйняли і на сході країни.

Степан Хмара
Степан Хмара

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив герой України Степан Хмара.

«В поведінці наших державних структур відчувається інерція меншовартості. На ці публікації мало відреагувати наше посольство у Франції, яке мало виразити рішучий протест та домагатися спростування цієї фальшивої публікації, яка, скоріше за все, була створена на гроші москви. Це ще робилося за радянських часів, на це кидалися величезні кошти. Ця пропаганда була спрямована не тільки на Захід, а в середині України. На жаль, зараз наші владні структури дуже недопрацьовують. В цій газеті та статтях йде посилання на деяких українських істориків. Зокрема, на Ярослава Грицака, який розповсюджує брехню абсолютно аналогічно, як це робить москва. Все це розраховано на те, щоб москва виправдала свою ганебну агресію. Посилаючись на те, що вони хотіли денацифікувати Україну, яка за словами влади рф, складається з фашистів», — каже Степан Хмара.

За його словами, СБУ вже б давно мала зацікавитися Ярославом Грицаком. Проте наша влада не допрацьовує такі питання.

«СБУ не турбується про інформаційну безпеку країни. Там не бачать цих ганебних публікацій. Та таких Грицаків, які працюють на ворога», — підкреслює експерт.

Він підкреслив, що саме народ зробив С. Бандеру героєм. Адже він був символом та лідером національно- визвольного руху українського народу.

«Саме народ проніс Бандеру, не дивлячись на радянські тортури. Особливо в західній частині України. росія ж виділила мільярди, щоб очорнити національних лідерів таких як Бандера, Шухевич і так далі. Звичайно, що для москви вони були вороги, бо вони боролися за українську державність та за нашу свободу проти сил зла. Саме завдяки цій війні правду про Бандеру та Шухевича сприйняли і на сході країни. Раніше там з пересторогою ставилися до лідерів національного визвольного руху, бо все-таки вдавалася в знаки радянська пропаганда, а також бездіяльність українських владних структур», — резюмує експерт.