Особливості відвідування країн 2020

Відповідні міністерства та відомства країн світу в умовах поточної ситуації щодо Covid-19 розробили певні форми для відвідувачів, які власноручно необхідно заповнювати кожному туристу в друкованому вигляді перед перетином кордону країни. Кожен відвідувач несе персональну відповідальність за своєчасне заповнення цих форм. У разі відсутності заповнених та роздрукованих форм, країна може відмовити у в’їзді туристу.

Пропонуємо Вам ознайомитися з формами для відвідування країн Туреччини, Єгипту, Хорватії, Чорногорії та Болгарії. Список країн, які відкривають кордони для перетину українціям оновлюється.

-
Особливості відвідування країн 2020

Болгарія

Туристи / пасажири, які прямують у напрямку Україна-Болгарія, повинні мати при собі документи, що підтверджують туристичну мету поїздки, а також заповнену форму для відвідування Болгарії, для успішного проходження прикордонного контролю в аеропорту прибуття.

Туреччина

Туристи / пасажири, які прямують у напрямку Україна-Туреччина, повинні мати при собі документи, що підтверджують туристичну мету поїздки і заповнену форму для відвідин Туреччини російською або англійською мовами, для успішного проходження прикордонного контролю в аеропорту прибуття.

Хорватія

Туристи / пасажири, які прямують у напрямку Україна-Хорватія з туристичною метою, звертаємо вашу увагу, що для в’їзду в країну необхідно буде надати роздрукований у двох примірниках англійською мовою негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який був зроблений в акредитованій лабораторії не раніше, ніж за 48 годин до перетину кордону.

Крім цього обов’язково необхідно мати при собі хоча б один із зазначених нижче документів в роздрукованому вигляді:

  • туристичний ваучер;
  • підтвердження власності на нерухомість або судно;
  • підтвердження бронювання житла, яке повинно містити дані: адресу, контактний номер телефону та тривалість перебування.
  • Також кожен пасажир повинен мати при собі заповнену та роздруковану форму для відвідування Хорватії, доступну за посиланням. Цю ж форму обов’язково необхідно заповнити та он-лайн на сайті Міністерство туризму Хорватії www.entercroatia.mup.hr/Edit

Чорногорія

Україна увійшла до списку країн, з яких дозволені перельоти в Чорногорію без додаткових обмежень по COVID-19. Єдина умова для успішного перетину кордону — не відвідувати протягом 15 днів до моменту в’їзду в Чорногорію країни, які відсутні в 1-му списку за посиланням на сайті Міністерства туризму Чорногорії. www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom -saobracaju

Єгипет

Туристи / пасажири, які прямують у напрямку Україна-Єгипет, звертаємо вашу увагу на необхідність мати при собі заповнену форму для відвідування Єгипту, для успішного проходження прикордонного контролю в аеропорту прибуття.

Звертаємо Вашу увагу: кожен турист / пасажир персонально несе відповідальність за заповнення форми для відвідування країни.