Дипломат і митець

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в України Гела Думбадзе запросив до Музею-майстерні Івана Кавалерідзе у місті Києві, де відбулося відкриття виставки його живописних робіт «Київ. Акриловий щоденник».

Дипломат і митець

Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в України Гела Думбадзе запросив до Музею-майстерні Івана Кавалерідзе у місті Києві, де відбулося відкриття виставки його живописних робіт «Київ. Акриловий щоденник».

Г. Думбадзе народився у місті Тбілісі, Грузія. За освітою філолог, міжнародник, в дипломатії більше двадцяти років. Обіймав посаду Державного міністра Грузії з питань діаспори. Живопису навчався самостійно. У червні 2012 року, в місті Києві у галереї Фонду сприяння розвитку мистецтва відбулася його перша персональна виставка «Київ. Містичні вікна». Сьогодні роботи художника представлені в одній з найвідоміших грузинських галерей «Art Gallery Line» та зберігаються у приватних колекціях в багатьох країнах світу.

Також він автор літературних збірок «Жовтий тролейбус», «Люблю яблуко», «Я-бігун» (переклад цієї книги української мовою презентували під час цьогорічного Книжкового Арсеналу). За його п’єсами поставили вистави у Грузії та Азербайджані. А твори відзначені на трьох літературних конкурсах.

Як зізнався пан Гела, він має дружні стосунки з багатьма українськими митцями, і одним із своїх пріоритетних завдань на посту Посла вважає зміцнення культурних зв’язків між нашими дружніми народами. А виставка є одним із заходів щодо відзначення сторіччя дипломатичних відносин України і Грузії.

У своїх картинах митець намагається висловити власні емоції. Малює переважно вночі, у вільний від основної роботи час. Крім цього встигає проводити майстер-класи для студентів київських вишів, усіх, хто прагне опанувати мистецтво живопису.

Своєрідне бачення мегаполіса можна бачити у картині «Пролітаючи над містом». Рідній Грузії присвячені полотна «Вершини», «Гори вдень», «Гори вночі». Спогади дитинства навіяли мотиви роботи «Казки і тепло бабусиного килима». А найбільше в експозиції натюрмортів: «Груші», «Гранати», «Помаранчевий натюрморт», «Натюрморт із блакитною лампою», «Натюрморт з кавою».

Фото автора

Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець
Дипломат і митець