Музичне свято від «Нової капели»

У Центрі української культури та мистецтв напередодні Новорічно-різдвяних свят відбувся концерт «Нової капели».

Музичне свято від «Нової капели»

У Центрі української культури та мистецтв напередодні Новорічно-різдвяних свят відбувся концерт «Нової капели».

«Нова капела» — новий музичний колектив, який створили лише рік тому. За цей час молоді виконавиці провели низку сольних концертів у столиці та містах Київщини, підготували концертну програму до Дня матері, презентували програму «Якщо любиш кохай», взяли участь у масштабному проекті «Українські амазонки».

«Вирішили створити цей колектив, тому що маємо багато талановитих дівчат, які здобули професійну освіту гри на бандурі, але не можуть себе творчо реалізувати. У нас звикли, що бандуристами можуть бути лише чоловіки. Ми намагаємося перебороти цей стереотип і довести, що жінки можуть встигати грати і співати, навіть, якщо в них є маленькі діти. Наша мета, аби весь світ дізнався, як співає Україна», — розповіла засновниця і художній керівник «Нової капели» Ірина Родіонова.

У репертуарі талановитих музикантів народні пісні, твори сучасних українських композиторів, колядки і щедрівки, пісні народів світу.

Того вечора бандуристки намагалися створити у Центрі української культури та мистецтва затишну святкову атмосферу. Розпочали свій концерт з колядки «Свята ніч, тиха ніч», якій у милому році виповнилося 200 років. Наступною прозвучала «Різдвяна колискова». Провідною ідеєю більшості колядок стала ідея, що якщо всі ми будемо молитися за мир, то він настане в усьому світі. Продовженням концерту стала колядки «Нова радість стала» в обробці Оксани Герасименко та «Їде, їде Бог» в обробці Лесі Горової.

Блок українських пісень складався з творів «Якщо любиш кохай», «А калина не верба», «О, солов’ї», «Чорнява чічка». Продовжився музичний вечір популярними новорічними мелодіями різних народів світу, деякі з них звучали у перекладі українською мовою. А завершився концерт всесвітньовідомим «Щедриком» Миколи Леонтовича.

Багато з слухачів цього вечора вперше для себе відкрили цей колектив. А серед планів «Нової капели» підготовка концерту присвяченого Дню матері, в якому звучатимуть пісні різних народів світу, присвячені найдорожчій людині в житті кожного, участь у кількох міжнародних проектах.