«Зоряна» опера

Лютий у Національній опері України обіцяє бути надзвичайно «зірковим».

«Зоряна» опера

Пооціновувачів оперного та хореографічного мистецтва очікує безліч приємних зустрічей з улюбленими виконавцями та знайомство з новими солістами, запрошеними до столиці, завдяки проекту «Українські оперні зірки у світі». У «зоряному десанті» — Людмила Монастирська, Ольга Микитенко, Олександр Пушняк, Ірина Житинська, Олексій Пальчиков, Тарас Конощенко.

Балетна трупа театру після тріумфальних паризьких гастролей в Theatre des Champs Elysees, Opera de Paris теж не забула про своїх шанувальників.

Справжнім подарунком усім закоханим 14 лютого стане балетна вистава «Ромео і Джульєтта» — історія трагічного кохання на музику Сергія Прокоф’єва. Не дарма 1991 року саме київську постановку рішенням ЮНЕСКО було визнано кращою інтерпретацією цього твору і нагороджено медаллю. В продовження теми безмежного кохання стане балет «Раймонда» (19 лютого), створений за мотивами лицарської легенди, який є своєрідним гімном людських почуттів.

Яскрава, весела постановка за мотивами казки Олексія Толстого, на музику Юрія Шевченка «Буратіно» (23 лютого) не залишить нікого байдужим — від малечі до дідусів та бабусь. А виконанням поеми про людські страждання і незмінну віру в майбутнє — «Реквієм» В.-А. Моцарта (20 лютого) Національна опера України вшанує пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Більш детально про оперні події лютого розповів головний режисер театру Анатолій Солов’яненко:

«1 лютого, оперою «Травіата», відзначить свій ювілей провідна артистка театру, народна артистка України, лауреат Шевченківської премії Ольга Нагорна.

8 лютого шанувальники таланту Людмили Монастирської матимуть можливість почути її в головній партії в опері Дж. Пуччіні «Манон Лєско». Ця вистава стане дебютною для Сергія Пащука (Кавалер Ренато де Гріє) та Андрія Маслакова (Геронт де Равуар), а Геннадій Ващенко поновить у своєму репертуарі партію Лєско, брата Манон.

9 лютого у виставі «Іоланта» візьме участь ще одна гостя — Ольга Микитенко. Вистава також буде позначена дебютом, у партії Короля Рене, провідного артиста театру Сергія Магери, а партію Ебн-Хакіа виконає корифей українського вокального мистецтва Іван Пономаренко.

22 лютого в опері Дж. Пуччіні «Тоска», разом з Оксаною Крамарєвою (Флорія Тоска) та Дмитром Кузьміним (Маріо Каварадоссі), київський глядач матиме можливість познайомитися з нашим співвітчизником Олександром Пушняком (Барон Скарпья), який вже кілька сезонів успішно працює у Веймарській опері (Німеччина).

24 лютого, оперою Ж. Бізе «Кармен», Національна опера України відзначить 85-річчя від дня народження видатного українського оперного співака і педагога Віктора Куріна. Головну партію виконає учениця Майстра Ірина Житинська, яка активно працює в європейських театрах. Головні партії виконають Андрій Романенко (Хозе), Геннадій Ващенко (Ескамільо), Тетяна Ганіна (Мікаела). У виставі також візьмуть участь учні В. М. Куріна — солісти театру Дмитро Агєєв (Цуніга) та Олександр Бойко (Данкайро).

27 лютого, у виставі «Любовний напій», шанувальники оперного мистецтва матимуть ще одну нагоду познайомитися з двома солістами, які вдало працюють на європейських оперних сценах — Олексієм Пальчиковим (Неморіно) та Тарасом Конощенком (Дулькамара)".

«Зоряна» опера
«Зоряна» опера
«Зоряна» опера
«Зоряна» опера
«Зоряна» опера
«Зоряна» опера