Франківці знову серед кращих

На VIII Міжнародній Театральній Премії Академії (Акт Авард) у м. Циндао (Китай) на території Центральної Академії Драми відбулася церемонія нагородження лауреатів премії.

Франківці знову серед кращих

Вистава Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка «Коріолан» В. Шекспіра у постановці головного режисера театру Дмитра Богомазова перемогла у номінаціях:

«Краща вистава» — режисера Дмитра Богомазова;

«Краща головна роль» — актора Дмитра Рибалевського;

«Краща роль другого плану» — актора Олексія Богдановича;

«Кращий дебют» — актора Олександра Рудинського.

Театр Франка бере участь в Театральній Премії Академії вже втретє. Вперше їздили до Китаю у 2016 році із уривком «Еріка XIV» Августа Стріндберга, де актриси театру Тетяна Шляхова та Поліна Лазова отримали нагороди як кращі актриси другого плану. Друга поїздка до Китаю відбулася у жовтні 2017 року із виставою «Річард ІІІ» за В. Шекспіром, де Богдан Бенюк отримав Гран-Прі Церемонії «За кращу головну роль».

VIIІ Міжнародна Театральна Премія Академії (Акт Авард), що проводиться Центральною Академією Драми Китаю, пройшла з 31 жовтня по 8 листопада 2019 року у Циндао, Китай. Заснована Центральною Академією Драми Китаю у 2011 році, Міжнародна Театральна Премія Академії (Акт Авард) спрямована на подальше сприяння довгостроковому розвитку театрального мистецтва та заохочення окремих творчих особистостей та груп, які зробили видатний внесок у театральну індустрію з метою розвитку театральної діяльності, піклуючись про класичне мистецтво та просування національної культури.

Фото надані театром