ПРОЄКТ «ДОСТУПНИЙ ТЕАТР» НА СЦЕНІ МОЛОДОГО

Доступний театр — це рівні можливості для кожного глядача!

ПРОЄКТ «ДОСТУПНИЙ ТЕАТР» НА СЦЕНІ МОЛОДОГО

Молодий театр разом із Любомиром Покотилом та агенцією аудіоопису Slovom за підтримки Українського культурного фонду 16 вересня провів виставу, зручну для сприйняття слабозорими та незрячими глядачами. Спектакль режисера-постановника, директора-художнього керівника театру Андрія Білоуса «Загадкові варіації» на основній сцені театру супроводжувався аудіоописом, доступним для прослуховування за допомогою спеціальних пристроїв та навушників.

Попередньо була проведена підготовка до синхронного коментування вистави. Керівник агенції аудіоопису Slovom Любомир Покотило заздалегідь відвідав «Загадкові варіації», переглянув відео спектаклю та підготував текстовий опис.

На вході в театр слабозорі та незрячі глядачі отримала спеціальні пристрої, налаштовані на потрібну частоту. Завдяки цьому у них була можливість сприймати виставу повністю, адже всі дії персонажів та видимі зміни на сцені коментувалися в реальному часі. Наступною виставою Молодого в рамках проєкту «Доступний театр» стала комедія на 2 дії «Сватання на Гончарівці», яка пройшла 25 вересня.

Скористатися послугою просто:

Необхідно придбати квиток на виставу за посиланням: http://kassa.2show.mobi/event/3883951

Попередити службу глядача про запланований візит до театру за телефонами: (044)234−62−51, (050)418−68−48, (067)489−48−40.

Підійти за 20 хвилин до початку вистави та отримати спеціальний пристрій з навушниками.

Втілення принципів інклюзивності — це один з векторів розвитку Молодого театру.