Спробуємо створити диво

Національний художній музей України оголошує благодійний аукціон на підтримку родини Семиног і закликає митців надати свої твори.

Спробуємо створити диво

Багатодітна родина Семиног з Великої Димерки на Київщині через російську окупацію залишилася без будинку, а до того ж на городі зостався понівечений ворожий танк. Влітку мережу облетіло фото: у відірваній башті господиня облаштувала грядку з капустою, а поруч висаджені квіти. Хоча батьки з трьома дітьми не мають власного житла, рук вони не опустили. Деталі з ворожого танку діти взялися розмальовувати і продавати, а отримані кошти передавали ЗСУ.

Генеральна директорка Національного художнього музею України Юлія Литвинець познайомилася з родиною та запропонувала допомогу — організувати благодійний аукціон, з якого всі отримані кошти підуть на спорудження нового будинку для родини Семиног.

«Зараз такий час, коли дуже важливо підтримувати одне одного, підтримувати тих, хто потребує допомоги. Це наш громадянський обов’язок. Родина Семиног вразила мене тим, що, перебуваючи у такій скрутній ситуації, втративши дім, вони не втратили снагу підтримувати інших, зібрали і передали кошти на наше військо. Це родина творча, мистецька, а одна із функцій музейних установ — підтримувати молодих художників. Тому ми маємо надію зібрати необхідні кошти для родини майбутніх українських митців», — зауважує генеральна директорка NAMU Юлія Литвинець.

Закликаємо митців долучатися до нашої благодійної ініціативи та надавати свої твори як лоти аукціону. Всі отримані кошти будуть спрямовані на зведення нового будинку для родини Семиног.

Щоб надати свої твори для благодійного аукціону, звертайтеся до Національного художнього музею України

за телефоном 066 731 3468 — Денис Швачко, завідувач сектору комунікації та промоції NAMU

або на мейли: [email protected]; [email protected]

Аукціон відбудеться наприкінці березня.

Ми певні, що, об’єднавши зусилля небайдужих людей, можна створити диво.