Музичний експеримент від франківців

17 березня на Камерній сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка відбудеться показ концертної програми «Файний Франко Ф’южн». (Режисер Давид Петросян).

Музичний експеримент від франківців

Цього разу концерт пройде в рамках проекту «Сенси, що об’єднують», який реалізовує кримськотатарська громадська організація «Алєм» за підтримки Швейцарії.

Образи та зміст народних пісень, які прозвучать, розкривають сенси, що об’єднують український та кримськотатарський народи. Наприклад, гіркі хвилини розставання солдата, що йде на війну, з рідними; вболівання матері за майбутнє свого маленького сина; радість від моменту, коли вся родина збереться за одним великим столом — ці почуття близькі кожному українцю, але йдеться про них у кримськотатарських народних піснях, які увійшли до концертної програми.

Відеоарт, створений на основі кримськотатарського орнаменту «Орьнек», доповнює та розкриває зміст українських народних пісень.

Файний Франко Ф'южн — не просто концерт, це простір шаленого музичного експерименту, в якому його учасники — драматичні актори та музиканти — прагнуть в повній мірі розкрити неймовірну красу української та кримськотатарської етніки як у її первісному автентичному звучанні, так і у сучасних аранжуваннях та джазових імпровізаціях.

Протягом 2023 року, в рамках проекту «Сенси, що об’єднують» заплановано показ концертної програми «Файний Франко Ф’южн» у дев’яти містах України.