Новий сезон відкривають прем’єрою

Київський академічний драматичний театр на Подолі розпочне свій 37-й театральний сезон прем’єрою вистави «Сон літної ночі» Вільяма Шекспіра. Перші покази відбудуться 1 та 2 серпня на новій сцені театру.

Новий сезон відкривають прем’єрою

Театр на Подолі відомий не лише в Києві, Україні й не лише авангардною архітектурою. Перші роки свого існування трупа гастролювала чотирма континентами з чуттєвою і смішною комедією за відомою п’єсою «Сон літної ночі» Вільяма Шексспіра, режисер Віталій Малахов. Ця вистава мала лише офіційних шість версій з різними костюмами, акторами, але незмінно приносила успіх — у 1994 році на Единбурзькому фестивалі театр назвали одним із кращих виконавців Шекспіра у всьому світі серед 900 труп, що брали участь у загоді!

І от через тривалу перерву, Київ побачить нову версію «Сну». Та це буде геть інша вистава, оскільки повторити малюнок, гумор і шарм, вкладений фундатором Театру — неможливо, та й не потрібно. Прем’єра глибокої комедії Шекспіра буде не про далекий чарівний світ, а про наші з вами сни — магічні, спокусливі чи кошмари.

Авторка проєкту Андра Каваляускайте (Литва) піднімає важливі особистісні теми у своїй виставі, попри класичний текст вистава буде яскравим прикладом сучасного європейського театру.

Андра Каваляускайте — литовська акторка і режисера, художниця, хореограф і драматургиня, учасниця багатьох міжнародних фестивалів. Її вистави — це метод спілкування з глядачами про проблеми, котрі хвилюють суспільство за допомогою монологів. Її метод це адаптовані під артистів тексти, котрі дозволяють справді об’єднати досвід зали і сцени, щоб поставити правильні запитання і підштовхнути до відповіді.

У виставі грають: Артем Атаманюк, Іван Завгородній, Ігор Волков, Олена Корзенюк, Ірина Грищенко, Оксана Аніщенкова, Дар’я Проценко, Тамара Плашенко, Костянтин Темляк, Євген Ковирзанов, Дмитро Грицай, Стас Мельник, Марія Деменко, Олена Свірська, Тетяна Печенкіна, Марія Рудковська, Інна Скорина-Калаба, Анна Тамбова, Сергій Гринін, Артем Мяус, Кирило Карпук, Артем Каратаєв, Катерина Чікіна, Петро Зузяк, Артур Пісковський, Ольга Марфіна, Анна Троцько, Дар’юш Есламі.