«Київ Модер-балет» запрошує

26 серпня Академічний театр «Київ Модерн-балет» відкриває свій новий театральний сезон й вперше виступить на майданчику Київський культурний кластер «Краків» (м.Київ, Русанівська набережна, 12).

«Київ Модер-балет» запрошує

Цього дня буде показано вечір сучасної хореографії на два відділення. Перше відділення. Балет на одну дію за мотивами однойменної п’єси Вільяма Гібсона «Двоє на гойдалці» на музику Й.С.Баха та Ч.Варгас. Постановка — Раду Поклітару. Це історія кохання та розставання, яка зачаровує своєю глибиною та емоційністю. Історія про дві самотності, дві кімнати, два телефони та одне бажання — бути разом. Друге відділення. Дивертисмент сучасної хореографії «А сонце сходить щодня!». Постановка — Раду Поклітару та артистів театру. «А сонце сходить щодня!» — це справжній хореографічний експеримент. Мініатюри, роботи хореографів: А. Водзянського, С. Кона, К. Курман та постановки головного балетмейстера театру Р. Поклітару подарують шанс насолодитися мистецтвом сучасної хореографії у всій його красі.

Квитки на подію: concert.ua/uk/booking/kyiv-modern-ballet-dvoye-na-goidalci-a-sonce-shodit-shodnja/

Впродовж осені глядачі матимуть можливість переглянути кращі балети з репертуару театру, зокрема: балет на 2 дії «Маленький принц» на музику В.А.Моцарта та українських колискових (16 вересня, 19 листопада МЦКМ Жовтневий палац); вечір одноактних балетів: «Вгору по річці» на музику О. Родіна та балет «Завтра» на музику Ф. Шопена (26 вересня, 25 жовтня, Київська опера на Подолі); балет на 2 серії «Кармен.TV» на музику Ж. Бізе (28 вересня, Київська опера на Подолі); вечір одноактних балетів: М. Равель «Болеро» та «Дощ» на музику Й.С.Баха та народів світу (8 жовтня, Київська опера на Подолі) тощо.

Восени театр готує прем’єру балету «ДискриміНАЦІЯ» на музику Георга Генделя та Валентина Сильвестрова. Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Прем’єра запланована на 21 жовтня, 18:00 на сцені МЦКМ Жовтневий палац. Постановка — Раду Поклітару.

«ДискриміНАЦІЯ» — це хореографічна фантазія, до складу якої увійде декілька непов’язаних між собою видовищних новел-притч. Це історії про різні форми дискримінації об'єднані ідеями, що спрямовані на пропаганду цінностей демократичного цивілізованого світу. Постановка заставить задуматися кожного над проблемами сучасності та наголосить на важливості толерантності, зосереджуючи увагу на проблематиці дискримінації та підтримки взаєморозуміння. Авторська хореографія Раду Поклітару та вміння артистів театру перетворять емоції та розбіжності сучасного світу в справжню майстерність танцю, створюючи унікальну картину неперервних рухів хореографії та внутрішнього життя суспільства.

Не пропустіть унікальну можливість відчути магію танцю та емоцій разом з талантами Академічного театру «Київ Модерн-балет». Квитки вже доступні за лінком: concert.ua/uk/booking/kyiv-modern-ballet-diskriminacija-radu-poklitaru/

У цьому сезоні заплановано ще дві прем’єри, одна зимою до новорічних свят, а інша — на закриття сезону в червні.