На Львівщині та у Чернігові замироточили ікони

Під час таких тяжких випробувань, як зараз, люди завжди потребують надії та захисту вищих сил, тому й шукають різні знаки.

На Львівщині та у Чернігові замироточили ікони

У багатостраждальному Чернігові, а саме в Катерининській церкві, яка є візитівкою міста, замироточили не лише три ікони, а й літографічна копія Дубенської ікони. Місцевий священник отець Роман вважає це добрим знаком.

Тож уже три місяці мироточить ікона св. Меркурія Бригинського на його раці. Краплі мира з’явились на Троїцько-Іллінській іконі та іконі Вифлеємської Божої Матері. Це єдина ікона, на якій Мати Божа посміхається.

Також ікона Матері Божої замироточила і на Львівщині

За словами настоятеля храму Собору Пресвятої Богородиці, протоієрея Михайла Пасірського ікона мироточить вже впродовж майже півтора місяця, але останнім часом миро стало просто-таки литись, зокрема, проявляється з очей Богородиці. Мироточивість як чудесне явище відоме Церкві ще з перших років християнства, а численні факти мироточивості мощей святих та ікон були підтверджені протягом всієї історії Церкви.

Достеменно науковці й досі не можуть пояснити диво мироточення, так само як і час, місце чи, власне, ікону, яка виявляє це надприродне чудо. Але дослідники, історики та священники сходяться на думці, що таке явище виникає не просто так, а на певну пересторогу.

Проте наші ікони свідчать про очікування позитивних змін. Бо коли ікона кровоточить, то передвіщає біду, а мироточить — значить, на добро і підтримку!
Вірмо, сподіваймося й борімося нам Бог помагає!!!