У Львові відкрилась виставка про журналістів, які розповідають про війну

Проєкт покликаний розповісти про журналістів та журналісток, які загинули, опинились у полоні або зазнали переслідувань внаслідок повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України.

У Львові відкрилась виставка про журналістів, які розповідають про війну

Під час виставки колеги та друзі постраждалих журналістів показали їхні фото та розповіли їх історії. Учасниками події стали: журналістка Hromadske Мар’яна П’єцух, журналістка Радіо Свобода Галина Терещук, генеральний продюсер UA: Українське радіо Дмитро Хоркін, політолог, друг загиблого на війні американського журналіста Брента Рено Микола Давидюк та інші.

З 24 лютого під час війни в Україні загинуло 5 журналістів, ще 9 отримали поранення, 1 зник безвісти та 2 перебуває в полоні (за інформацією Інституту масової інформації станом на 28 березня). Окрім того, правозахисні організації продовжують фіксувати випадки викрадень, погроз і катувань журналістів, які висвітлюють злочини російських окупантів у нашій державі. Ці методи агресора нагадують дії росії на тимчасово окупованих територіях України на сході та в Криму, де після 2014 року зникли всі незалежні медіа, а журналісти та журналістки, які наважувалися говорити правду, опинялись у полоні або в російських в’язницях.

Виставка доступна на площі Ринок до 4 квітня.