Мер Рубіжного з Луганщини знову перейшов на бік окупантів

Сергія Хортіва, рубіжанського міського голову: активісти та журналісти вдруге за 8 років звинувачують у посібництві російським окупантам.

«Сергій Хортів, як і багато мерів Донбасу, має репутацію „хамелеона“. У 2014 році він був одним із організаторів „руської весни“ на Луганщині, а його син був членом НЗФ, за що оголошувався у розшук. Відомо, що від правосуддя Хортів-молодший ховався у Білгороді», — повідомляє телеграм-канал Артюх.

«На посаді міського голови Хортіва неодноразово звинувачували у корупції, нападі на активістів та псуванні їхнього майна», — повідомляє телеграм-канал «Артюх».

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Сергій Хортів зник з публічного простору. Джерела у політичній партій «Наш Край» повідомляли, що не мають із ним зв’язку.

Раніше Хортів перебував у досить тісних стосунках із Володимиром Струком, ще більш одіозним політиком з Ювілейного (Луганськ), якого протягом восьми років так і не засудили за пособництво терористам, хоча силовики мали безліч доказів.

На початку березня Струка викрали з Кремінної, згодом його тіло знайшли із ознаками насильницької смерті. Силовики офіційних коментарів досі не надали, проте існує версія народного месництва за проросійську позицію. Така подія могла злякати Хортіва і змусити зачаїтись у відносно безпечному місці.

Наразі місцеві мешканці повідомляють, що бачили Хортіва наприкінці березня в Рубіжному разом з окупантами.