На Черкащині створили онлайн-школу з вивчення української мови «Абітурієнт — 2022»

За ініціативи переможниці Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2021», співавторки навчальних відеоматеріалів освітньої платформи «Всеукраїнська школа онлайн», учительки Черкаського гуманітарно-правового ліцею Катерини Молодик, а також за сприяння Управління освіти і наук ОВА та КНЗ «Черкаський інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» створено онлайн-школу з вивчення української мови «Абітурієнт — 2022»

На Черкащині створили онлайн-школу з вивчення української мови «Абітурієнт — 2022»

Перше заняття відбулося 28 березня 2022 року, у ньому взяли участь близько 70 осіб. Заняття було присвячене поглибленню знань із фонетики української мови та складалося з практичного блоку, блоку у форматі тестів і блоку на розвиток навичок з означеної теми.

Заняття проводить команда досвідчених учителів, які готові надати навчальну та психологічну підтримку випускникам і учням. Для навчання використовується платформа Zoom, а також інші онлайн-ресурси: mentimeter, padlet, osvita.ua та власні розробки вчителів. Школа функціонує в дистанційному режимі тричі на тиждень.

Зареєструватися можна за посиланням. Після реєстрації учасники отримають на електронну пошту запрошення на заняття.

Онлайн-школа «Абітурієнт — 2022» функціонує на волонтерських засадах, тому її організатори запрошують долучатися вчителів, які готові допомогти у вивченні української мови дітям із числа внутрішньо переміщених осіб і дорослим.

Нагадаємо, команда МОН підготувала перелік платформ для вдосконалення навичок і саморозвитку.