Київ: важливе за 1 квітня

Перший день квітня у Києві пройшов спокійно

Для містян працюють комунальники, транспортники, медики та рятувальники, працює вся інфраструктура. Надаються усі комунальні послуги.

Для автомобільного сполучення лівого й правого берегів Києва працюють Північний та Дарницький мости. Південний міст відкритий для громадського транспорту.

Удень працюють продовольчі магазини, аптеки, банки, заправки, автосервіси, міні-ярмарки та столичні ринки.

Відсьогодні із 11:00 до 16:00 в місті дозволили продаж алкоголю. У зазначений час він продається у магазинах та в закладах сфери обслуговування.

Міська влада закликає киян не втрачати пильності і дотримуватися правил комендантської години. За перших сигналів повітряної тривоги — слідувати в укриття!

Київський міський центр крові 2−3 квітня не прийматиме донорів, а з 4 квітня працюватиме за звичайним графіком

Під час перерви у прийомі співробітники обстежуватимуть та перероблятимуть вже зібрану кров.

Із 24 лютого до 1 квітня Центр прийняв 3614 донорів та заготовив понад 1600 літрів еритроцитарної маси.

Із 4 квітня донорську кров прийматимуть на правому та лівому берегах за звичним графіком.

Медики працюють як завжди в режимі 24/7. Зокрема, у Києві онкохворі продовжують отримувати фахову допомогу в умовах воєнного стану та під звук сирен про повітряну тривогу. Для організації онкологічної допомоги в Києві на базі онкоцентру розгорнуто 15 хірургічних ліжок для вже прооперованих хворих, 20 хіміотерапевтичних (із них 5 ліжок для дітей), 5 радіологічних (для закінчення лікування радіологічних хворих), 20 ліжок паліативної допомоги онкологічним пацієнтам.

У столиці створили IT-батальйон — Центр захисту та моніторингу цифрових систем Києва

Хоча офіційно це старт роботи IT-батальйону, але фактично — закріплення перших здобутків. Із перших хвилин війни команда тримає удар на цифровому та інформаційному фронті.

Що робить IT-батальйон:

  • підтримує та захищає від кібератак життєво необхідні IT-сервіси Києва;
  • організовує взаємодію критичних підприємств міста для стабільної роботи IT-сервісів;
  • адаптує Київ Цифровий до умов воєнного часу — створюємо нові сервіси, інформує, «одягає у камуфляж».

У столиці працює гуманітарний штаб: potreby.kyivcity.gov.ua/

Штаб забезпечує медикаментами, продуктами і предметами першої необхідності насамперед тих, хто найбільше цього потребує. Одиноких і людей літнього віку, осіб з інвалідністю, матерів з маленькими дітьми.

Створено електронну платформу, через яку всі, у кого є можливість, можуть долучитись до підтримки міста за наступними напрямами: медикаменти та ліки, продукти харчування, предмети першої необхідності, логістичні послуги, людські ресурси (волонтери).

Мапа Гуманітарних штабів — cutt.ly/0AjSQya