Київ: важливе за 2 квітня

Вихідні у Києві почалися спокійно. Столиця живе і продовжує оборонятися, а також посилювати захист і охорону ключових об‘єктів критичної інфраструктури.

З цією метою в Києві сформовано окрему охоронну роту батальйону військової частини. Служать у ній, зокрема, і 7 депутатів Київради. Місто тісно співпрацює з керівництвом сухопутних військ Збройних сил України для захисту столиці в усіх сферах.

У Києві від початку повномасштабного вторгнення ворога внаслідок обстрілів пошкоджено 154 житлові будинки, 20 приватних садиб, 27 садочків та 44 школи.

У столиці працює група експертів, які проводять оцінку збитків, завданих інфраструктурі міста, житловим будинкам та приватним садибам. До неї входять будівельники, представники наукових інститутів та економісти.

Саме вони нададуть місту пропозиції щодо плану робіт та орієнтовної вартості відновлення пошкоджень.

Міська влада закликає киян не втрачати пильності і дотримуватися правил комендантської години. Вона триває з 21:00 до 06:00. За перших сигналів повітряної тривоги — слідувати в укриття!

Ще 270 киян із малозахищених верств населення евакуйовано до Європи у рамках Австрійсько-Німецької евакуаційної місії

Місія евакуйовує, перш за все, дітей з інвалідністю, літніх людей, дітей-сиріт та їхніх опікунів.

За три спецрейси, що організували міська влада, місія та волонтери, до Австрії та Німеччини виїхало вже 770 осіб.

Усіма спецрейсами, які організовувала міська влада, до європейський країн евакуйовано вже майже 7000 киян із малозахищених верств населення.

Київ продовжує жити в умовах воєнного стану. Зокрема, відновлює роботу столичний бізнес

Учора працювали понад 760 продуктових магазинів, біля 50 непродуктових магазинів, понад 400 закладів ресторанного господарства, 35 ринків та 150 кіосків «Київхліб» та інші заклади сфери обслуговування.

Нагадуємо, що підприємці можуть додати заклади, які працюють, на мапу: bit.ly/kyiv-business. Щоб додати інформацію, потрібно заповнити форму: cutt.ly/2DewWa8

У місті весна. Із початку сезону у Києві висадили майже 250 дерев та більше 350 кущів

Працівники підприємства та районних зеленбудів продовжують впорядковувати парки й сквери.

Нагадаємо, майже 700 озеленювачів столиці щодня працюють на локаціях столиці.

Тримаймося! Разом переможемо!