На Харківщині поліція затримала 118 зловмисників від початку вторгнення рф в Україну

В порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримано 12 російських військовослужбовців, двох пособників та двох учасники ДРГ, семеро підозрюваних в умисному вбивстві, двох підозрюваних у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, одного підозрюваний у насильстві щодо працівника правоохоронного органу, а також 93 підозрюваних у майнових злочинах та злочинах, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю.

Слідчо-оперативні групи ретельно документують кожний факт збройних нападів рф на військові та цивільні об’єкти, розташовані на території Харкова та Харківської області, що призводять до загибелі людей та інших тяжких наслідків у вигляді руйнування та знищення державного майна та особистого майна громадян.

Харківська поліція продовжує виявляти зловмисників — мародерів, шахраїв, крадіїв. Поліція оперативно реагує на всі повідомлення про злочини.

У Слобідському районі міста чоловік намагався скоїти крадіжку товару на загальну суму близько 1400 гривень. Зловмисник виламав двері та проник до торговельного кіоску по вулиці Плеханівській. Проте не довів свій злочинний намір до кінця, оскільки його одразу затримали співробітники поліції. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.