На Львівщині поліцейські затримали двох зловмисників

Співробітники відділення поліції № 1 Самбірського районного відділу поліції затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України 27-річного жителя міста Хирів.

Як встановили правоохоронці, 2 квітня близько 13.30 на вулиці Івасюка у Хирові він підійшов до 80-річного пенсіонера, мешканця одного з сіл району, вирвав у нього з рук гроші у сумі 400 гривень та втік. Проведеними заходами поліцейські встановили місце перебування зловмисника та затримали його — невдовзі суд обере нападнику запобіжний захід.

Того ж дня, 2 квітня, співробітники відділення поліції № 2 Стрийського районного управління поліції затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України 37-річного жителя міста Миколаєва. Як встановили правоохоронці, близько 14.00 у своєму рідному місті він зайшов в один з магазинів, розташованому на вулиці Шептицького, заволодів товаром та втік. Проведеними заходами поліцейські встановили місце перебування зловмисника та затримали його — невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

В обох випадках слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження за ч.4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Проводяться досудові розслідування.