СОЛДАТАМ РФ ЗАБОРОНЯЮТЬ ВИХІД В ІНТЕРНЕТ

Документ:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=286304580347636&set=pcb.286322277012533

https://www.facebook.com/photo?fbid=286304563680971&set=pcb.286322277012533

Окупанти визнали провал на інформаційному фронті та посилюють цензуру в армії

▪️російське командування скаржиться на посилення інформаційного впливу на російських військових з боку ЗСУ та українських спецслужб (інформаційна війна, агітація, пропаганда). Про це йдеться у «Виписці з наказу заступника командувача західного воєнного округу з воєнно-політичної роботи», яку командування окупантів розіслало у військові частини.

▪️В документі стверджується, що «командири всіх ступенів зіштовхнулись з протидією особового складу», який висловлює невдоволення війною в Україні. На думку російського командування провина за зниження мотивації та панічні настрої військових лягає на мережу Інтернет та популярні месенджери.

▪️Автори документу нарікають на те, що основними способами впливу на російських військових обрані: «вплив на історичну пам’ять (викривлення історичних фактів історії росії), маніпулювання думками за рахунок агентів впливу». А також розповсюдження неправдивої на думку окупантів інформації про події та обстановку в зоні бойових дій.

▪️В якості засобу протидії віддано наказ провести заходи по «засобам обмеження виходу особового складу в телекомунікаціно-інформаційну мережу Інтернет з персональних мобільних пристроїв з розширеними мультимедійними можливостями».

▪️На думку окупантів саме використання сучасних технологій призводить до збільшення кількості крадіжок документів, що мають обмежувальну відмітку «Для службового користування». А отже, боротися з цим явищем можливо тільки підвищивши рівень контролю за доступом до інформації та спілкуванням в месенджерах.

▪️Згідно з вказівками командування російськими військовим або заборонять зовсім, або піддаватимуть жорсткій цензурі всі повідомлення та будь-яку інформацію, розміщену в «телекомунікаціно-інформаційній мережі Інтернет».

▪️Сам факт появи подібного документу засвідчує ефективність українських інформаційних військ у протидії агітації окупантів.