Обстріли Мар’їнки та Вугледара на Донеччині — розпочато розслідування

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 9 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). За даними слідства, 5 квітня 2022 року збройні сили РФ вчинили обстріли міст Авдіївка, Мар’їнка та Вугледар.

В результаті ворожих атак пошкоджено житлові будинки, поранено 5-х місцевих мешканців. До Бахмутської міської лікарні доставлено чоловіка, який зазнав осколкових поранень на власному подвір’ї у с. Миколаївка Станично-Луганського району Луганської області.

6 квітня 2022 року в результаті нового обстрілу м. Вугледар з боку тимчасово окупованих населених пунктів Волноваського району зафіксовані попадання ворожих снарядів в район загальноосвітньої школи та у житлову забудову. Постраждали 8 цивільних людей — четверо з них загинули.

Також ворог атакував м. Новогродівку — за попередніми даними, минулось без жертв.

Крім того, отримано відомості щодо пошкодження та руйнування російськими загарбниками майна одного з банків — у м. Маріуполі зазнали пошкоджень 16 приміщень та 2 комплекси нежитлових будівель, належних банківській установі.

Внаслідок масованих артилерійських обстрілів та авіаційних ударів по місту пошкоджено приміщення, документацію та печатки Жовтневого районного суду м. Маріуполя.