Шахрайство із житлом для переселенців — підозрюють жительку Івано-Франківська

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Івано-Франківська місцевій жительці повідомлено про підозру за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Шахрайство із житлом для переселенців — підозрюють жительку Івано-Франківська

За даними слідства, жінка шляхом обману заволоділа коштами внутрішніх переселенців, які через війну шукали житло на Прикарпатті. Розуміючи, що попит на помешкання зріс, вона розмістила на сервісі онлайн-оголошень неправдиву інформацію про здачу в оренду житлового будинку в м. Яремче та готелю в с. Поляниця.

Для оренди нерухомості вона вимагала передоплату коштів на банківську платіжну картку. Однак, після отримання грошового переказу, житло не надавала, а коштами розпоряджалась на свій розсуд.

За попередніми даними, жінка ошукала понад 30 переселенців із Київської, Миколаївської та Херсонської областей, які перерахували їй по 3000 — 4000 гривень.

Підозрюваній обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Викрили протиправну діяльність співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Івано-Франківського райуправління поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.