Микола Голомша: ООН може закрити небо над Україною — головне бажання цієї організації!

На своїй сторінці у Facebook, заслужений юрист України та політик Микола Голомша зазначив, що закрити небо над Україною повинно не НАТО, а ООН, згідно зі статтею 7 Статуту ООН.

Микола Голомша: ООН може закрити небо над Україною — головне бажання цієї організації!

«Дивує яловість ООН, яка ігнорує 7 главу свого Статуту і не застосовує право забезпечити виконання своєї Резолюції і рішення Міжнародного Суду ООН «Про припинення агресії», не створює Штаб і Миротворчу силу для приборкання агресора аж до примушування до миру, не робить ОСНОВНОГО, НЕ ЗАКРИВАЄ НЕБО над Україною, щоб унеможливити нищення середовища життя і людей. Наголошую, не силами НАТО, а ООН. І це у поступі до 22 століття? І це демократичний світ? Адже, згідно зі Статутом ООН кожна країна світу на вимогу Генасамблеї та Радбезу ООН повинна тут-же виділити контингент військ і засобів, в тому числі й країни Північноатлантичного Альянсу і під егідою ООН утворити безпілотну зону над Україною.

Тут ще можна згадати та Будапештський Меморандум, який надає право, та навіть зобов’язує країнам-гарантам не під егідою НАТО, а власними мілітарними засобами навіть захистити Україну. Як таке можливо, щоб у 22 столітті ООН дозволила загарбницьку війну у 50 мільйонній країні? Як можна світовим лідерам, гарантам заявляти, що їхні війська не захищатимуть Україну при наявності Меморандуму — зобов'язуючого їх бути гарантами ненападу, а в разі нападу — захистити територіальну цілісність України та не дозволити застосування ядерного потенціалу проти України? Чи це не є прямим дороговказом до нападу з боку росії? Навіщо робити такі заяви і повторювати їх як мантру, замість попередження застосування сили, як гарантів у зв'язку із міжнародним зобов'язанням. Та навіть скликання для консультацій і перемовин росії із зобов'язанням припинити вбивства з повітря, бо Україна на довірі і міжнародних зобов'язаннях відмовилась від другого за потенціалом арсеналу ядерної зброї у світі? Хіба не очевидна вже брехня і наглість, попирання будь-яких законів та тверезого глузду з боку росії і саме путінського нацистського, фашистського режиму?

Думаю всім все зрозуміло, але це й історія, яка пропише все до йоти і визначить кожному місце за всі жертви, боязнь у захисті міжнародного права і міжнародних зобов’язань, трусість перед віроломним, брехливим і цинічним агресором. Хіба таких трактатів треба здобувати із-за страусиної поведінки? Чи хтось думає, що Президент України, чи наші збройні сили бояться путіна і дуже хочемо перемовин? Це глибока помилка, ми лише хочемо виконання Резолюції Генасамблеї ООН і виконання обов'язків гарантів, в тому числі «гаранта-агресора». Ми будемо битись у повітрі й на морі, на землі та навіть під землею — ми зихистимо наші демократичні принципи та заставимо путінців поважати право. Але чи це не обов'язок всього світу, ООН і наших гарантів?, — зазначив Микола Голомша.