До лав Сил тероборони ЗСУ вступили понад 110 тисяч бійців

За три місяці до лав Сил територіальної оборони Збройних Сил України долучилися понад 110 тисяч українців.

Про це на брифінгу повідомив командувач Сил тероборони Юрій Галушкін, передає «Укрінформ».

«Нам виповнилось три місяці. За цей час понад 110 тисяч патріотів і патріоток увійшли до складу Сил територіальної оборони. Крім того, вже створено понад 450 добровольчих формувань територіальних громад», — сказав командувач.

Він повідомив, що за день до повномасштабного вторгнення Росії ТрО налічувало лише 6 тисяч професійних військовослужбовців та невелика кількість резервістів. А вже у перший день повномасштабної війни, 24 лютого, «гаряча лінія» була перевантажена дзвінками від охочих вступити до лав тероборони.

За словами Галушкіна, у ТрО служать люди різних професій, різного віку та віри, які виявили бажання захищати Україну. Там воїнів готують за різними спеціальностями, у тому числі протитанкістів, зенітників, операторів БПЛА та снайперів.

«Маємо у розпорядженні всю необхідну зброю, у тому числі надану іноземними партнерами», — зазначив Галушкін.

При цьому він зауважив, що частка кадрових військових в Силах тероборони найменша, однак в кожному батальйоні та бригаді їх достатньо, щоб підготувати кожен підрозділ до виконання завдань. Серед труднощів, з якими стикаються Сили тероборони, командувач назвав недостатність забезпечення засобами захисту, вчасного обліку, питання виплат тощо.

Що відомо

  • Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні спростили процедуру вступу до територіальної оборони та зняли вікові обмеження.
  • 8 квітня Генштаб повідомив, що весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України у 2022 році не проводитиметься.