Фінляндія заявила про порушення повітряного простору літаком РФ і висилає двох російських дипломатів

У Міністерстві оборони Фінляндії повідомили про ймовірне порушення повітряного простору країни російським літаком Іл-96−300. Також влада країни вирішила вислати двох російських дипломатів.

Як повідомило видання Yle, інцидент з російським літаком стався 8 квітня.

«Російський державний літак підозрюється у порушенні повітряного простору Фінляндії сьогодні вранці. Фінляндія завжди серйозно сприймала випадки порушення повітряного простору. Прикордонники досліджують інцидент», — сказав міністр оборони Антті Кайкконен.

Він додав, що у Фінляндії достатньо спроможностей для відстеження таких випадків і країна буде ефективно реагувати на них.

Крім того, видання повідомило, що Фінляндія депортує двох співробітників російського посольства. Ще одному співробітнику посольства РФ відмовили у продовженні візи. Зазначається, що таке рішення ухвалили на засіданні президента Фінляндії та урядового комітету з питань зовнішньої та безпекової політики 8 квітня.

Що відомо

  • 21 березня ексміністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що російський бомбардувальник зайшов у повітряний простір Польщі.
  • Міністр економіки Фінляндії Міка Лінтіля заявив, що Європа повинна повністю відмовитись від імпорту російських енергоносіїв.
  • 4 березня президент Фінляндії Саулі Нііністьо після зустрічі з лідером США Джо Байденом заявив, що вони погодилися активізувати співпрацю в галузі оборони.
  • На тлі воєнної ескалації з боку Росії Фінляндія, яка офіційно проголосила нейтралітет, все частіше говорила про можливість вступу до НАТО. Президент країни Саулі Нііністьо в новорічному зверненні не відкинув можливості подання заявки на членство в Альянсі, а у США заявили, що підтримають такий крок.