Британія надасть Україні понад сотню одиниць бронетехніки та протикорабельні ракетні комплекси

Велика Британія надасть Україні бронетехніку й нові протикорабельні ракетні системи, аби дати відсіч російським військам.

Британія надасть Україні понад сотню одиниць бронетехніки та протикорабельні ракетні комплекси

Про це у Даунінг-стріт повідомили після зустрічі президента Володимира Зеленського та прем’єра Британії Бориса Джонсона у Києві, передає YorkshireLive.

Йдеться про 120 одиниць бронемашин й проти корабельних ракетних систем.

Раніше, 9 квітня, під час перемовин з українським президентом Володимиром Зеленським британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що Британія готує новий пакет фінансової та військової допомоги Україні.

«Ми створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі його країни проти варварської кампанії Росії», — написав він у Twitter.

Що відомо

  • Велика Британія надасть Україні додатковий пакет військової допомоги на суму 100 мільйонів фунтів стерлінгів (орієнтовно 130 мільйонів доларів) для відсічі російським військам.
  • ЄС та Велика Британія включили дочок президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова до санкційних списків.
  • 6 квітня Велика Британія оголосила про нові санкції проти Росії у відповідь на звинувачення у військових злочинах, скоєних російськими військами в Україні. Лондон, зокрема, заборонив імпорт російського вугілля до кінця 2022 року та заморозив активи найбільшого російського банку «Сбербанк».
  • 5 квітня уряд Великої Британії виділив 10 мільйонів фунтів українським організаціям, які надають підтримку жертвам сексуального насильства на тлі війни.