Бородянка: розстріляний Шевченко, розграбовані магазини та вщент спалене житло

Як виглядає зараз Бородянка, яку російська армія вирішила зрівняти зі землею? Здається, що в містечку тепер живе лише вітер та тиша…

Бородянка — містечко на Київщині. Містечко, що російська армія вирішила зрівняти з землею. Десятки бомбардувань та авіаударів забрали в місцевих жителів їх квартири та звичне життя. Єдине, що не зміг вкрасти руський мір, так це жагу містян продовжувати жити.

Перше, що у нас запитує чоловік з Бородянки — що відбувається в Миколаєві. Пояснює, що в нього там донька з двома онучками. Найменшу він ще навіть не бачив. Коли чує, що там відносно спокійно, радіє та посміхається. «Мені то таке, аби вони живі були. Я виживу,» — каже нам чоловік.

Здається, що в містечку тепер живе лише вітер та тиша. Вщент знищені будинки. Їх розбомбили окупанти, похоронивши під завалами десятки українських життів. Розграбовані магазини та понівечені пам’ятники — це те, на що спроможна «друга армія світу». Вони можуть зруйнувати наше житло та вкрасти речі, але нашу жагу до життя їм нізащо не забрати.