Зеленський відповів на погрози росіян обстрілювати Київ

Президент підкреслив, що до погроз влада ставиться серйозно, проте не боїться їх.

Зеленський відповів на погрози росіян обстрілювати Київ

Президент України Володимир Зеленський відреагував на погрози російського Міноборони, яке днями «анонсувало» можливі обстріли Києва.

В інтерв'ю BBC український лідер зізнався, що до всіх загроз ставлення серйозне, оскільки вони пов'язані з можливою загибеллю людей.

«Ми не боїмося жодної з погроз Російської Федерації при цьому. Ми повинні відповідати на всі загрозливі нам кроки Російської Федерації», — заявив президент.

«Вони багато разів окупували наші території, починаючи з 2014 року. Вони окупували Крим, і скрізь вони кажуть, що це їхня територія. І ще вони кажуть, що якщо щось буде проти нашої території, наприклад, Криму, то ми будемо відповідати ракетними ударами. І у мене дуже багато питань. Коли почалися ракетні удари з території Білорусі російських військ 24 лютого, що це було? Що вони захищали? Я не зовсім розумію. Мені здається, що вони дуже часто плутаються у своїх свідченнях», — додав він.

Також Зеленський нагадав про вибухи в окупованому Донецьку, які там влаштовувала Росія, звинувачуючи при цьому Україну.

«Як і зараз — у нас немає доступу в деякі наші міста на півдні України: Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, весь блок в напрямку Запоріжжя, Маріуполя, тобто там окуповані міста. І там відбуваються вибухи, і людям, які там знаходяться, нашим українцям, вони розповідають, тому що відключено телебачення, немає мобільного зв'язку, вони розповідають, що ми проводимо бомбардування Маріуполя», — говорить президент.

Росія, за його словами, постійно влаштовує інформаційні провокації. Зокрема, її солдати збирають жителів окупованих міст і говорять їм про «українські обстріли».

«Але це роблять вони, проте у людей немає зв'язку, вони не бачать реальний стан справ. І це проблема», — констатував Зеленський.