Серед російського генералітету немає згоди щодо наступу, бояться загинути — Буданов

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що серед російського генералітету немає згоди щодо наступальних операцій, бо бояться загинути на полі бою.

Серед російського генералітету немає згоди щодо наступу, бояться загинути — Буданов

Коментар Буданова в прямому ефірі національного телемарафону

«Насправді росіяни готуються до вирішальної для них битви (на Донбасі — ред.) Вони дуже сильно поспішають, тому що вони дуже сильно обмежені в часі. Скажімо так, вони дуже хочуть встигнути отримати хоч якусь тактичну перевагу і справжні тактичні здобутки, які зможуть показати як, певною мірою, «виграш» у Росії в цій «спецоперації». Вони поспішають до, скажімо так, Великодня (24 квітня — ред.).

Але я вам, скажу так — нічого в них не вийде, нікуди вони не встигнуть і Україна буде відстояна. Можливі певні тактичні перемоги (російських окупантів — ред.). У нас деякі селища переходять з рук у руки по два-три рази на добу.

У російського генералітету немає «однорідності» виключно з однієї причини — на даному етапі, точно підтверджено про знищення 8 генералів (збройних сил РФ — ред.) І цей фактор насправді лякає дуже багатьох із них".

Голова ГУР МО сказав, що російські генерали побоюються зазнати репресій у разі невдач.

Максимальна концентрація військових засобів окупантів наразі концентрується в околицях міста Ізюм на Харківщині.

Буданов сказав, що в української розвідки немає даних про зменшення угруповання російських окупантів у Маріуполі. За його словами, чисельність підрозділів росіян залишаються такими самими.

Також він не підтвердив інформацію, яку поширювали російські пропагандистські ресурси й міністерство оборони РФ, буцімто в небі над Одесою 16 квітня системи ППО росіян збили український транспортний літак із західною зброєю.

Українська розвідка має дані, що в росіян вичерпуються запаси високоточних ракет. Водночас через санкції в окупантів немає можливості налагодити виробництво таких ракет.