З Луганщини евакуювали ще 48 людей попри відсутність коридорів

З Луганської області сьогодні, 19 квітня, вже вдалося евакуювати 10 жителів Сєвєродонецька та 38 жителів Лисичанська. Вони прямують до безпечних областей.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Місцева влада продовжує шукати людей у віддалених бомбосховищах для евакуації. Частина людей відмовляється виїжджати, їх намагаються переконати.

«Сьогодні вивеземо всіх охочих. Інформуємо людей про можливість безпечно та безоплатно виїхати, дізнаємось про одиноких літніх людей, допомагаємо їм», — зазначив Гайдай.

Як відомо, Україна не змогла домовитися з окупантами про гуманітарні коридори на 19 квітня. Проте влада Луганської області заявила, що намагатиметься евакуювати людей навіть без погоджених коридорів. Зокрема намагатимуться вивезти людей із Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та Гірського.

«Тисячі жителів Кремінної не встигли й тепер перебувають у заручниках у росіян», — зазначив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Напередодні російські війська зайшли в Кремінну, там точаться бої.

В ефірі телемарафону голова ОВА розповів, що на підконтрольній частині області залишається до 70 тисяч людей із 340 тисяч до повномасштабної війни. Він закликає людей виїжджати, якщо є така можливість, і не чекати, поки снаряд влучить у будинок або укриття.