ООН зафіксувала 2 104 смерті цивільних українців із початку повномасштабного вторгнення рф

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 104 випадки загибелі та 2 862 випадки поранень цивільного населення України внаслідок російського вторгнення.

ООН зафіксувала 2 104 смерті цивільних українців із початку повномасштабного вторгнення рф

Про це йдеться в повідомленні УВКПЛ за 19 квітня.

Серед убитих — 556 чоловіків, 333 жінки, 39 дівчаток та 60 хлопчиків, а також 71 дитина та 1 045 дорослих, стать яких поки що не відома.

Поранені 331 чоловік, 264 жінки, 59 дівчаток та 63 хлопчиків, а також 155 дітей та 1 990 дорослих, стать яких поки що не відома.

Зазначається, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Цифри щодо загиблих і поранених у цих містах не включені до вищенаведеної статистики.