Для перемоги над ворогом Україна має стати технологічно сильнішою, а не чекати допомоги від західних партнерів - експерт

В Україні велика проблема з технічно — грамотними кадрами. Для перемоги над ворогом нам треба не чекати допомоги від західних партнерів, а стати технологічно сильнішою країною.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv розповів вчитель- методист Київського природничо- наукового ліцею № 145 Вадим Зінчук.

«Починаючи з осені 2014 року, почав співпацювати з українським легіоном. Це громадська організація, яка була створена для того, щоб підготувати цивільне населення до можливих бойових дій. Для мене цікавий такий напрямок, як радіозв’язок. Ми з нуля почали створювати свій вузол зв'язку. Проте під час роботи, стикнулися з тим, що покоління молодше 30 років, не розуміє, як це працює. Бо в них немає базової підготовки. Це каже про те, що не вистачає знань з шкільної фізики. У нас велика проблема з технічно — грамотними кадрами», — сказав Вадим Зінчук.

За його словами, у росіян також слабкий рівень підготовки, бо вони сприймали нас, як слабеньку ціль.

«Вони вважали, що ми слабкі та не зможемо чинити опір. Саме тому вони погано готувалися. Якби вони підготувалися інакше, то боротися було б набагато важче. Насправді росіяни на технологічному рівні нам не поступаються. Вони теж вчяться. Зараз працюють технології, війна змінюється. Тому треба бути підготовленими. Це не остання війна. Росіяни не пробачать своєї поразки. Вони мають дуже потужну технологічну базу. Якщо ми хочемо вберегти себе від наступної війни, то маємо ставати технологічно сильнішими, а не чекати допомоги від західних партерів «, — підкреслив Вадим Зінчук.

За його словами, після того, як завершиться війна ми можемо побачити на екранах тіж самі обличчя, які знову нам будуть розповідати про нову якість освіти, нові шляхи та впровадження.

«Але це пусті балочки. Нас фактично дурять, розповідаючи, що це реформа. Але це не реформа, а муляж. Нічого не змінюється. Ці реформатори довели свою нездатність, щось змінити у освіті. У нас просто переставляють стільці з місця на місце, а не роблять реальні реформи», — резюмував Вадим Зінчук.