Росіяни 19 разів відкривали вогонь по житлових кварталах міст і сіл Луганщини

Російські окупанти в суботу, 30 квітня, обстріляли 12 будинків у містах Луганської області. Противник продовжує штурм Оріхового.

Росіяни 19 разів відкривали вогонь по житлових кварталах міст і сіл Луганщини

«19 разів росіяни відкривали вогонь по житлових кварталах міст і сіл Луганщини в останній день квітня. По шість масованих артилерійських обстрілів витримали Сєвєродонецьк та Лисичанськ, по три — Рубіжне та Попаснянщина. Як наслідок, ще 12 будинків стали непридатними для життя. П'ять із них — багатоповерхівки у Сєвєродонецьку, ще дві — у Рубіжному. У цьому місті також сталося загоряння двох приватних будинків. У Комишувасі зруйновано будівлю сільради, школу та багатоквартирний будинок. У Лисичанську перебито газопровід», — написав він у телеграм-каналі в неділю вранці.

Також голова ОВА зазначив, що Золоте-3 зруйновано на 70%, ворог продовжує штурм Оріхового.

«Після окупації Новотошківського росіяни зосередили зусилля на штурмі Оріхового. Тривають дуже інтенсивні стрілецькі бої — вулиця за вулицею. Також ворогом був організований штурм Золотого-4 — хутора Вільного. Штурмові групи виходили під прикриттям артилерії і танків, але були відкинуті. Робилися спроби обстрілу з літаків Катеринівки та Нижнього. До речі, Золоте-3 зараз зруйноване росіянами вже на 70 відсотків», — написав він.

Гайдай наголосив, що наразі відомо про одного загиблого чоловіка, який отримав несумісні з життям поранення в ніч із 29 на 30 квітня у Новодружеську.