У Херсонській та частині Запорізької областей окупанти вимкнули зв’язок та інтернет

У Херсонській та частині Запорізької областей російські окупанти вимкнули зв’язок та інтернет.

Як зазначили, вчора жителі Херсонської та частини Запорізької областей спочатку відчули перебої з інтернетом та мобільним зв’язком, а потім ці послуги зникли на значних територіях. Наразі стало відомо, що причинами відсутності зв’язку стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах.

Проблеми, які виникли одночасно у всіх операторів мобільного зв’язку, а також у постачальників фіксованих інтернет-послуг, — чергова спроба окупантів залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни, яку розв’язала росія проти України.

Паралельно з відключенням українських операторів на ворожих інформаційних ресурсах почали поширювати фейкові історії про те, що розпорядження відключити зв’язок дала українська влада.

«Відключення українського зв’язку, так само як і запровадження валюти країни-агресора та примусова сплата податків бізнесом окупаційним утворенням, мають створити принаймні видимість існування нового квазіутворення для внутрішнього російського споживання. І на цьому тлі згодувати росіянам фейкові результати ймовірного фейкового референдуму», — зазначили у Дежспецзв'язку.