Від 1 Травня треба відколупати московицьке лушпиння — Олена Скоморощенко

Якщо від 1 Травня відколупати московицьке лушпиння, то тоді одразу стане очевидним, чи потрібне нам свято міжнародної солідарності.

Про це в інтерв’ю i-ua.tv заявила доктор філософії Олена Скоморощенко.

«Якщо від 1 Травня відколупати московицьке лушпиння, то тоді одразу стане очевидним, чи потрібне нам це свято. Тобто, свято міжнародної солідарності. Для України, яка сьогодні перемагає страшного ворога не в останню чергу завдяки міжнародній солідарності це дуже актуальне свято», — сказала Олена Скоморощенко.

За її словами, Перше травня багато років було російським святом — частиною їхньої ідеології.

«Сьогодні РФ відмовилася від Першого травня, тому ми маємо хороший шанс повернутися до істинних витоків та повернути собі це велике міжнародне свято, яке виникло в США у 1886 році. Це сталося в Чикаго того дня, коли були розстріляні профспілки, які вийшли боролися за своє право отримувати справедливу винагороду за свою працю», — підкреслила експерт.

За її словами, йде бурхливий процес перейменування вулиць та знесення пам’ятників. Тому що проти нас воює країна-фейк.

«Все своє життя вона нічого не створювала, а тільки привласнювала. Зокрема, нашу історію, назву, навіть мотив мелодії їхнього гімну належить українському композитору Миколі Лисенку. Те саме Росія зробила з Першим травня. Ми зараз на весь світ дивимося із середини війни, яка йде на знищення українців, як нації. Вони хочуть знищити країну творчих людей бо їхня країна — це орда, яка не може нічого створювати, бо займається тільки відбиранням та знищенням. Але їм не допомагає навіть вкрадена історія нашої країни. І на тлі агресії такої тупої сили до нас приходить солідарність. Не просто військова та гуманітарна допомога, а братська любов. Ставлення як до рівного собі і своїй величі. Тому свято міжнародної солідарності — 1 Травня — це наше свято, яке ми маємо нагоду святкувати з найкращими людьми планети», — резюмувала Олена Скоморощенко.