Всі діючі українські АЕС працюють стабільно — Енергоатом

Станом на 09:00 2 травня 2022 року всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

В умовах війни з росією головним пріоритетом НАЕК «Енергоатом» залишається безпека ядерних установок. Тому основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень і будівель електростанцій, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон — під посиленим наглядом і контролем.

Запорізька АЕС і місто-супутник Енергодар продовжують жити й функціонувати в окупації, їх контролюють російські військові. Але енергоблоки ЗАЕС обслуговуються українським персоналом та працюють на потреби України.

Ротація працівників відбувається. Проте ядерна та радіаційна безпека продовжують перебувати під загрозою, адже в умовах окупації персонал станції не має можливості спокійно виконувати всі свої обов’язки та повноцінно відпочивати.

Попри всі намагання російських загарбників та окупаційної адміністрації схилити Енергодар на бік росії енергодарці не здаються, бо Енергодар і ЗАЕС — це Україна.

Всі атомники продовжують працювати і вірять в Перемогу!

Енергоатом Запропонувати новину