У Броварській лікарні робитимуть операції на судинах серця, шиї, голови та кінцівок

До Броварської багатопрофільної клінічної лікарні доставили ангіограф, закуплений Міністерством охорони здоров’я коштами з держбюджету.

Донедавна, через брак обладнання та відповідних спеціалістів, у медзакладі не мали змоги надавати послуги з оперативного лікування інфарктів, тому хворих необхідно було направляти на лікування до столиці.

Відтепер у лікарні працюватимуть лікарі Донецького обласного кардіологічного центру. Цей медзаклад був зруйнований російськими військами, тому частина його фахівців, до відновлення будівлі та роботи Центру, працюватимуть саме у Броварській лікарні.

Вже з червня у Броварах будуть доступні малоінвазивні операції на судинах серця, шиї, голови, кінцівках та лікування патології різних аритмій.

Довідково

Ангіогра́фія (від грец. «судина» і «пишу») – метод спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в артеріальну чи венозну систему речовин, які дають різку тінь в рентгенівських знімках. Ангіограф – цифровий рентген-апарат, який дозволяє за допомогою іонізуючоговипромінювання обстежувати і лікувати судини різних органів і систем, призначений для розпізнавання змін, які відбуваються в кровоносних судинах, має змогу проводити високоточне діагностування і виконувати безпосередні втручання у судини.