Зараз потрібно формувати політичну націю на ідеях україно-центризму — експерт

Політики багато років намагалися розділити Україну, тому саме зараз потрібно формувати україно-центричну політичну націю.

Зараз потрібно формувати політичну націю на ідеях україно-центризму — експерт

Про це в прямому ефірі на I-UA.TV розповів головний редактор i-ua.tv Володимир Тетерук.

" Є такий вислів, що на похиле дерево і кози стрибають. Теж саме стосується і держави. Результати наших пошуків «багатовекторності» та намагання загравати то з Заходом, то зі Сходом призвели до того, що Україна стала слабкою державою під зовнішнім управлінням. Її роздирали суперечки, вдало провоковані політиками, які розділити країну за сферами свого електорального впливу. Саме так ми і входили в війну — з потужною «п'ятою колоною» та різними популістами, пройдисвітами й «дерибанниками» у владі й опозиції. Нині ж, на полі битви в Україні, ми є свідками заключного акту цивілізаційного протистояння, яке триває сотні років. І саме зараз ми спостерігаємо повну консолідацію українців. Можна стверджувати, що українське суспільство морально й цивілізаційно переросло наших політиків і здатне сформувати нову, гідну себе, еліту. І першим завданням нової еліти буде вироблення нової моделі країни саме для людей, яку ми будемо будувати після війни", — сказав В. Тетерук.

За його словами, українці мають зрозуміти свої цінності та жодним чином не йти на поступки орді, мета якої одна — знищення України в той чи інший спосіб.

«Ми часто чуємо від влади, що нам потрібен мир. Виникає питання: нам потрібен мир договорняків чи мир на наших умовах після нашої остаточної перемоги? Перша серія перемовин з російською стороною були ні про що. Тому й закралася думка, що для нашої влади мир — це тільки „пєрєстать стрєлять“: нехай Росія забирає наші території, але тільки щоб було тихо й продовжувались попередні „схематози“. Це говорить про те, що представники влади ще не готові мислити в масштабах всієї країни, включно з ОРДЛО і Кримом, і не достатньо усвідомлюють історичну цивілізаційну місію сьогоднішньої України. Якби представники української влади пішли на поступки орді, то миру б все одно не було: поки в цих кордонах буде знаходитися ця страшна імперія — вона завжди зазіхатиме на нашу країну. Тому мир необхідний, але тільки після перемоги», — підкреслив В. Тетерук.

За його словами, зараз нам потрібно формувати політичну націю на ідеях україно-центризму.

«Якщо ми будемо підіймати це питання, а нам будуть казати, що це не на часі, вважаю, що ми не повинні слухати, а просто мовчки робити свою справу», — резюмував В. Тетерук.