У Запоріжжі відбулося засідання Ради головних інженерів ДП «НАЕК «Енергоатом»

Учасники засідання такж обговрили і схвалили захди щодо заміщення псотавок для потреб АЕС запчастин та комплектуючих від компаній, які пов’язані з рф і воднчас працюють в Україні та державах Європи.

Питання фізичнї безпеки ядерних б’єктів, ядернї та радіаційнї безпеки, експлуатації й ремнтів ядерних устанвк бгврили глвні інженери трьх українських АЕС та інших відкремлених підрзділів НАЕК ««. На жаль, глвнг інженера Запрізькї АЕС Юрія Чернічука купанти напереддні затримали на виїзді та не випустили з Енергдару, і він не зміг взяти участі у захді.

Учасники засідання такж обговрили і схвалили захди щодо заміщення псотавок для потреб АЕС запчастин та комплектуючих від компаній, які пов’язані з рф і воднчас працюють в Україні та державах Європи.

«Традиційне щрічне засідання Ради глвних інженерів, а цьг рку набул нвг забарвлення. Всі ми працюєм в умвах ширкмасштабнї військвї агресії рсії. В умвах, кли ЗАЕС купвана, кли весь світ через пстійні акти ядернг терризму з бку рсійських військ перебуває під загрзю, ракетні бстріли відбуваються у критичній близьксті д діючих атмних станцій, а захплену Запрізьку АЕС бстрілюють із важкї збрї… Тж найнагальнішими питаннями нині є небхідність запрвадження ддатквих захдів з фізичнї безпеки ядерних б’єктів на теритрії України, нвї цінки ризиків, а такж заміщення кмплектуючих і запчастин, які мжуть мати рсійське пхдження», — зазначив Юрій Шейк.

Від вирішення всіх цих питань залежить безпека не лише України, а й плвини світу, ддав він.

Для двідки:

Засідання ради глвних інженерів првдиться задля напрацювання рекмендацій з питань підвищення безпеки, надійнсті й ефективнсті експлуатації АЕС, прдвження термінів експлуатації енергблків, пліпшення систем технічнї підтримки, техбслугвування та ремнту.

Під час засідання фахівці визначають прблемні зни в усіх перелічених сегментах і гтують відпвідні рекмендації.