5 травня 1981 року Нетішин отримав статус селища міського типу

У 1977 році обабіч нинішньої центральної вулиці міста були хати, а від верби, яка ще донедавна росла біля готелю «Горинь» і далі, де сьогодні розташована перша школа, було болото. Зі спорудження селища розпочинається будівництво атомної електростанції.

На місці нинішнього Нетішина росли переважно вільшина і сосни. «Будувати доводилося посеред лісу, в оточенні сосен, але до кожного дерева ставилися бережливо. Люди розуміли, що потрібно максимально зберегти природу», - розповідав перший начальник Управління будівництва Хмельницької АЕС Іван Малюк. Необхідно віддати належне директору АЕС, що будувалася, Олексію Троценку, який особисто висував особливі вимоги до збереження кожного дерева.

24 червня 1980 року села Нетішин та Солов’є були об’єднані в один населений пункт – Нетішин.

А в листопаді 1980 року ордери вручили жителям першого багатоквартирного будинку Нетішина. З легкої руки майстра В. Мартинюка будинок отримав ім’я «Я – перший!».

«Скажу лише одне: це буде дуже гарний і в усіх відношеннях сучасний населений пункт з 5-9-12-поверхових житлових будинків, гуртожитків, закладів культури, побутових і торговельних підприємств», - передбачав Олексій Іванович Троценко далекого 1977 року.