Екстрадиція Шарія може зірватися

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова просить українських політиків відмовитися від емоційних висловлювань у бік проросійського журналіста Анатолія Шарія

За її словами, це може зашкодити процесу екстрадиції скандального блогера до України.

«Дуже прошу всіх небайдужих громадян утриматись від емоційних висловлювань на адресу затриманого підозрюваного у скоєнні держзради та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Особливо прошу поводити себе стримано представників влади: від правоохоронців до депутатів всіх рівнів.

Чому це важливо — ми з вами не повинні мати жодних сумнівів у тому, що громадянин Шарій з великою ймовірністю скористається законним правом відмовитись від спрощеної процедури видачі до України, тобто від добровільної екстрадиції. Якщо саме так і відбудеться, то Анатолій Шарій із допомогою своїх юридичних радників може вдатися до використання різноманітних тактик захисту, в тому числі, спробують переконати компетентний суд у винятковій політичній основі притягнення його до кримінальної відповідальності.", — розповіла вона.

Венедіктова зазначила, що Офіс генпрокурора ніколи і нікого не притягує до відповідальності тільки тому, що у тої чи іншої людини якісь «непідходящі» політичні погляди. Ставлення до Анатолія Шарія рішуче професійне — прокурори вважають, що ця людина порушила закон і має бути покарана.