Вдалося створити міжнародний творчий рух на підтримку миру в Україні — Наталя Дніпренко

Завдяки перфомансу «Мир — Україні, мир — світу!» на сьогоднішній день зібрано більше 40 тисяч міні-фільмів на підтримку нашої країни, вдалося створити міжнародний творчий рух.

Вдалося створити міжнародний творчий рух на підтримку миру в Україні — Наталя Дніпренко

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv розповіла організаторка міжнародного онлайн перформансу «Мир — Україні, мир — світу!», художній керівник майстерні режисури телебачення театрального університету ім. Карпенка-Карого Наталя Дніпренко.

«Ідея цього проекту виникала за покликом душі. Треба було негайно щось робити. Тому я та мої студенти вирішили працювати над створення проектів. Зараз у нас їх три. Так сталося, що ми зосередилися саме на перформансі „Мир — Україні, мир — світу!“. Адже ми вирішили, якщо весь світ хоче підтримати Україну, ми можемо зібрати творчі вітання зі всього світу. Це створить творчий рух на підтримку миру в Україні», — сказала Наталя Дніпренко.

Організаторка проекту зазначає, що вони зверталися за допомогою для реалізації проектів до різних університетів та театрів.

«Студенти по всім країнам шукали контакти. В решті решт ми отримали ролик, в якому разом з артистами встають глядачі та скандують гасло, яке ми попросили. До речі, ми це гасло довго народжували. Спочатку була ідея — „Стоп війні“. Потім вирішили зробити „Ні війні в Україні“. Але зрозуміли, що цього замало. Весь світ має реагувати, що це загроза для них також. Адже вони теж можуть потрапити так чи інакше під цю війну. Тому ми додали в гасло слово світ. Також психологи кажуть, що в гаслі має звучати мир. Коли весь зал кричить разом зі всіма артистами — „Мир — Україні, мир — світу!“ це чіпляє за душу. Або коли вони роблять хвилину мовчання по нашим воїнам та мирним жителям, які загинули», — розповідає Наталя Дніпренко.

За її словами, вони зараз продовжуються отримувати такі відеосюжети з різних куточків світу на підтримку нашої країни.

«Ці сюжети нас дуже бентежать, адже люди думають про нас. Ми просили надіслати їх до 15 квітня, але досі продовжуємо отримувати ролики. Це надихає нас робити продовження. На сьогоднішній день зібрано більше 40 тисяч міні-фільмів на підтримку нашої країни», — резюмувала Наталя Дніпренко.