Евакуація поранених важлива справа: як колишній лікар-дантист опинився на війні

Страшно було перші три дні, — згадує колишній лікар-дантист, а нині тероборонівець Чернігова Богдан із позивним «Док».

Молодий чоловік раніше жив і працював у Бахмуті на Донеччині, звідки родом його дружина. Потім сім’я, втікаючи від війни на Донбасі, переїхала до Чернігова. Але рашистське зло прийшло і сюди.

В армії Богдан досі не служив, проте після широкомасштабного вторгнення росії одразу пішов до військкомату та не вагаючись взяв до рук зброю.

-Звичайно, на початку всі ми нервували, боялися вибухів та пострілів, — розповідає Богдан. — Тільки дурень не боїться смерті. Однак, з дня на день продовжували робити свою справу. Стояли на «нулі», обороняли рідне місто від рашистської нечисті.

Знання та вміння, набуті під час навчання та лікарської практики, «Доку» неодноразово знадобилися у воєнний час. Довелося евакуювати поранених цивільних людей. Згадує, як у березні, після ворожого обстрілу мікрорайону міста Чернігова «Шерстянка», рятували тяжко пораненого місцевого мешканця.

— У момент прильоту міни чоловік знаходився поблизу вікна. Уламок металу прилетів йому в потилицю. Він втратив багато крові. Діяти треба було дуже швидко, аби врятувати життя людині. Ми надали йому першу медичну допомогу, знесли сходами вниз та на власному транспорті доставили у лікарню.