Нова французька технологія підвищить безпеку американських атомних станцій

Після агресії рф проти України та озброєного захоплення найбільшої в Європі Запорізької АЕС в світі активно посилюють безпеку атомних блоків. Франція має неабиякий досвід – саме французькі реактори PWR мають подвійну оболонку конфаймента, що може захистити від падіння літака, або влучання снаряду та ракети.

І ось новий крок в досягненні безпечної роботи атомних об’єктів – французька компанія Framatome розробила нову технологію, яка значно підвищить строк експлуатації корпусу реактору, пише Neimagazine.

Йдеться, про розроблену французькою компанією технологію «кавітаційного очищення», тобто спеціального захисту корпусу реактору від корозійних тріщин.

«Оператори атомних станцій можуть чітко усвідомити цінність використання «кавітаційного очищення». Ми пропонуємо більш надійну та безпечну його роботу», – сказала Кетрін Корнанд, старший виконавчий віце-президент підрозділу Framatome.

На відміну від інших технологій рішення Framatome не передбачає видалення термоусадок. А значить, дозволяє команді виконувати цю технологію більш ефективно. Очікується, шо ця технологія буде запроваджена на 4 американських АЕС. Проєкт буде завершено до 2023 року.

Написати нам FB IG YT TW