Поради для українців на окупованих територіях, де відрізаний доступ до українського інтернету та мобільного зв’язку

Росіяни активізували свою діяльність із відключення українців на тимчасово окупованих територіях від зв’язку та інтернету: щоб наші громадяни не могли дізнатися правду про ситуацію в Україні та світі, про перебіг бойових дій та про звірства, які вчиняє росія відносно українців.

Поради для українців на окупованих територіях, де відрізаний доступ до українського інтернету та мобільного зв’язку

Що робити українцям?

Якщо немає мережі вашого оператора — спробуйте підключитись до інших українських мобільних операторів за допомогою національного роумінгу.

За можливості не купуйте російських SIM-карт. Як тримати зв'язок із рідними за відсутності українського мобільного зв'язку

https://t.me/dsszzi official/3227.

Якщо купувати SIM-карту все-таки доводиться, спробуйте отримати її без паспорта — не передавайте окупантам своїх персональних даних.

Якщо ваш інтернет-провайдер підключений до української інтернет-мережі, намагайтесь спілкуватись з усіма через месенджери в домашній Wi-Fi-мережі, обмежте спілкування у мобільній мережі російських операторів.

Якщо ваш інтернет-провайдер підключений до російської мережі, завжди використовуйте VPN-сервіс на телефоні та компʼютері.

Не зберігайте в телефоні інформації, яка може вам зашкодити.

Використовуйте месенджери з відкритим кодом.

Дивіться українське телебачення на відкритому супутнику, слухайте наше радіо на середніх радіохвилях (1278, 1404, 873, 657 кГц) або в застосунку Дія.

Більше наших порад єдиним файлом за посиланням: cip.gov.ua/ua/news/r